מטבעות דיגיטליים – כמה באמת הם חלק מחיינו?

בשנים האחרונות יותר ויותר תחומים בחיים שלנו עוברים לעולם הווירטואלי. תור לרופא משפחה ניתן לקבוע באמצעות אפליקציה, במקום מפות נייר עברנו לנווט באמצעות הטלפון החכם ורבים מאיתנו כלל לא עורכים קניות בסופרמרקט אלא מזמינים מצרכים הביתה דרך האינטרנט. המעבר למטבעות דיגיטליים אפוא, הוא רק עניין של זמן ככל הנראה ומשקיעים רבים רואים בהם אפיק טוב להשקעה. אז מה הם בדיוק אותם מטבעות דיגיטליים עד כמה הם ישמשו אותנו ויהיו חלק מחיינו בעתיד ומה חשוב שתדעו בטרם תתחילו לרכוש מטבע דיגיטלי כזה או אחר.

 

מטבעות דיגיטליים

החסם העיקרי אשר מנע עד כה את שימוש נרחב במטבעות דיגיטליים מתבסס על שיקולי אבטחה. מצב זה מתחיל להשתנות בתחילת שנות ה- 90  כאשר מפותחת טכנולוגיה בשם בלוקצ'יין אשר מאפשרת הצפנה של פעילויות כלכליות באינטרנט ובכך עוזרת לאבטח טוב יותר פעילויות אלו. על בסיס טכנולוגיה זאת מספר מפתחים לא ידועים מנפיקים ב-2009 את המטבע הדיגיטלי הראשון שנקרא ביטקוין. ביטקויין אומנם היה המטבע הדיגיטלי הראשון אך הוא בהחלט לא לבד וכיום קיימים בשוק סוגים רבים של מטבעות דיגיטליים אשר מתבססים על טכנולוגיית הבלוקצ'יין. מטבעות דיגיטליים אלו מכונים גם מטבעות מוצפנים בשל האופי האנונימי של השימוש בהם והעובדה שהם מבוססים על טכנולוגיית בלוקצ'יין שכאמור מאפשרת הצפנה של כל אותן פעילויות כלכליות באינטרנט.

 

מטבעות דיגיטליים כאפיק השקעה

בתחילת הדרך עיקר הרוכשים והמשתמשים במטבעות דיגיטליים מוצפנים היו חובבי טכנולוגיה אך תוך זמן מועט הקהל של מטבעות אלו התרחב ומשקיעים רבים החלו לרכוש אותם מתוך אמונה שמטבעות דיגיטליים הם העתיד של העולם הפיננסי והשקעה בהם תניב להם תשואה יפה תוך זמן קצר. השיח סביב המטבעות באותה תקופה סבב סביב השאלה האם באמת מדובר בהשקעה מומלצת או שמא מדובר בבועה שעתידה להתפוצץ? נכון להיום ההתלהבות הראשונית אומנם נרגעה מעט אך הדיון סביב כדאיות ההשקעה מטבעות דיגיטליים ממשיך.

 

ביקורת על מטבעות דיגיטליים

באופן יומיומי, המטבעות הדיגיטליים עדיין לא נמצאים בשימוש רחב היקף. הסיכוי שתלכו ברחוב ותמצאו חנות שתאפשר לכם לרכוש סחורה באמצעות מטבעות דיגיטליים הוא אפסי. גם בעת קניות ברשת יהיה קשה יותר למצוא חנויות שיאפשרו לכם להזמין מוצרים או שירותים עם מטבעות שכאלו. הרשת האפלה היא אחד המקומות הבודדים ברשת בהם נעשה שימוש נרחב במטבעות דיגיטליים. לרוע המזל, בשל האופי המוצפן של מטבעות אלו החלו גורמים מפוקפקים להשתמש בהם ברשת האפלה על מנת לסחור בחומרים אסורים ולבצע עסקאות לא חוקיות. גם מחוץ לרשת האפלה אנשים עלולים להשתמש במטבעות דיגיטליים בצורה לא כשרה על מנת להתחמק ממיסוי ובכדי לבצע הלבנות הון. מסיבה זאת רבים רואים בעיתיות רבה בשימוש במטבעות דיגיטליים ויש שגורסים שיש להימנע ממטבעות אלו לחלוטין.

 

השתלבות של מטבעות דיגיטליים בכלכלה העולמית

הקושי לפקח על השימוש במטבעות הדיגיטליים והעדר הרגולציה עליהם ברמה הגלובלית גורם לממשלות רבות בעולם לא למהר ולהתאים את עצמם לשימוש במטבעות שכאלו. בין המדינות שכן מגלות פתיחות לשימוש במטבעות דיגיטליים ניתן למנות את שוויץ, אוסטרליה ויפן. ביפן למשל ניתן כבר היום לשלם בעזרת ביטקויין אך יעברו עוד שנים רבות לפני שאפשרות זאת תהיה זמינה בכלל המדינות.

לסיכום ניתן לומר שלמרות שהגיוני להניח שמטבעות דיגיטליים יהיו חלק אינטגרלי מכלכלת העתיד לא מדובר בהשקעה עם תשואה מובטחת ומהירה. אם בכל זאת אתם מחפשים כיצד להשקיע את כספכם מומלץ לפנות לגורם מומחה שיעזור לכם לעשות את הבחירה האופטימלית למצבכם ואף להיעזר בשירות כגון הר הכסף על מנת לאתר כספים אבודים.

 

סוגים של מטבעות

תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו
.elementor-post__title { height: 8px!important; overflow: hidden!important; } .span.elementor-post__title { display: block; height: 20px; overflow: hidden; }